Een woning verwarmen met hulp van een warmtepomp

Apparaten worden steeds energiezuiniger en dat is uiteraard een goede ontwikkeling. Energie besparen is ten eerste goed voor de portemonnee. Kosten kunnen namelijk flink oplopen. Maar wist jij dat het ook mogelijk is om zelf energie op te wekken. Een warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Deze apparaten beginnen in populariteit te stijgen.

Met het apparaat kan een woning verwarmd worden in de winter, de periode dat dit het meest noodzakelijk is. Voor de energierekening kan dit een flinke besparing opleveren. Gas om de woning te verwarmen is namelijk in veel gevallen de grootste kostenpost op de energiefactuur. Daar wat op kunnen besparen is voor veel huishoudens dan ook enorm interessant.

Hoe werkt een warmtepomp precies?

warmtepompenDe pomp maakt gebruik van aardwarmte. Wanneer het winter is, zit er namelijk nog steeds veel aardwarmte in de grond op een diep niveau. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar door de zomer blijft de warmte onder de grond zitten. De warmte pomp maakt gebruik van deze warmte en verwarmd hier de woning mee. De radiatoren in de verwarming zullen dan dus warmte afstaan en er is geen duur gas meer nodig bij de CV ketel. Een flinke besparing dus! De pompen kunnen ook in combinatie met vloerverwaming gebruikt worden.

Kosteloos uw woning verwarmen?

Warmtepompen zijn natuurlijk niet gratis. Alhoewel ze nog niet heel erg populair zijn, begint dit zeker te ontwikkelen. De aanschaf van het apparaat moet uiteraard eerst terugverdiend worden. Vanaf het moment dat dit punt bereikt is, zal alle warmte die wordt opgewekt in feite kosteloos zijn. Natuurlijk moet iemand wel goed onderhoud plegen aan de pomp zodat deze optimaal presteert en zo lang mogelijk mee zal gaan. Bedrijven die de pompen leveren bij particulieren of bedrijven kunnen vaak een goede berekening maken van de besparingen die gerealiseerd kunnen worden. In veel gevallen is het dit een flinke besparing. Ook bedrijven vinden het interessant om de pompen te kopen om zodoende veel energie te kunnen besparen.