Coole auto gezien? Check kenteken voor meer informatie

sportieve autoAls je een beetje een fan van auto’s bent, dan kijk je toch op een iets andere manier naar auto’s dan andere mensen. Voor sommige mensen is een auto slechts een vervoersmiddel. Het zorgt ervoor dat je jezelf kunt vervoeren van punt A naar punt B. Maar als auto fanaat komt er meer bij kijken. Het design, de technologie aan boord maar ook het vermogen van de auto en het uitrustingsniveau spreken je waarschijnlijk erg aan. Als je dan ergens een super coole auto ziet staan, wil je als liefhebber waarschijnlijk meer informatie over die auto hebben. Hoe kun je daar achterkomen?

Doe een kenteken check

Alle informatie over een auto is bij het RDW bekend. Als particulier kun je hier online Meer informatie over opvragen. Zo weet je precies welk type de auto is (soms zijn namelijk de emblemen verwijderd). Ook kun je het bouwjaar, het vermogen, de nieuwprijs en nog veel meer achterhalen op basis van het kenteken. Best wel interessant natuurlijk als je echt een auto liefhebber bent. Natuurlijk is de nieuwprijs vaak niet meer wat de auto op dit moment waard is.

Sterker nog een auto wordt al een stuk minder waard als deze nieuw uit de showroom wordt weggereden. Als je nu alle informatie over de auto tot je beschikking hebt, kun je natuurlijk even op Marktplaats kijken of er een vergelijkbaar model te koop staat. Zo weet je of deze auto misschien wel jouw volgende auto zou kunnen gaan worden.

Auto kopen

Als je trouwens een andere auto wilt gaan kopen, is het altijd aan te raden om ook een kenteken check uit te voeren. Je weet dan zeker dat je bijvoorbeeld geen gestolen auto koopt en of het bouwjaar wel klopt. Het kost weinig moeite om dit vooraf even te doen, maar kan je een hoop ellende besparen achteraf.