Social media geschiedenis door de jaren

De social media geschiedenis loopt parallel met het ontstaan van het internet. Vroeger moesten mensen naar bijvoorbeeld het cafe of evenementen om mensen te ontmoeten, maar sinds het internet hoeft dat niet meer. Socialmedia is ontstaan in de jaren ’70, toen het eerste internetachtige netwerk is ontstaan, en men fora is ontwikkelen om op de discussieren.

Social media in de jaren ’90

Social media zoals we het nu kennen stamt uit de jaren ’90. Zo kregen we de voorlopers van Facebook, te weten MySpace en even daar achteraan natuurlijk in Nederland Hyves. Even hyven werd zelfs eventjes een populair werkwoord. Social media was er in eerste instantie vooral voor volwassen die erop actief werden.

Sociale media ontwikkeling

Delen staat centraal in socialmedia en tegenwoordig staan we op een punt dat de social media zich steeds vaker in commerciële richting ontwikkelen, waarna een deel van de vaste bezoekers weer afhaken. Voor bedrijven bieden de sociale media wel mooie grote kansen. Met jouw bedrijf kan je nu via diverse sociale platformen sneller een groot publiek opbouwen via social media berichten, met een hogere conversie als beloning.

Social advertenties

De resultaten van social media activiteiten zijn aanwijsbaar, want je hebt veel meer mogelijkheden om jouw doelgroep direct online te kunnen benaderen met een wervelende boodschap via de vele social media platforms. Wie is er niet bekend met de advertenties die tegenwoordig op grote schaal aanwezig zijn op Facebook en Instagram? Voor bedrijven is het een niet te onderschatten belangeijke formule naar een hoger online bereik.

Facebook, Linkedin, Instagram en TikTok

Voor zowel consumenten als bedrijven is social media niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Een groot aantal consumenten maakt gebruik van Facebook, Snapchat, Linkedin, Instagram, TikTok en Twitter. Het veld van social media platforms blijft overigens wel veranderen. Het is logischerwijs de vraag welke social media in de komende jaren relevant blijven. Maar het slechtste wat je kunt doen is niks doen, dus zorg dat je aanwezig bent op social.