Informatie auto opvragen

BMW autoWil je ook wat meer informatie te weten komen over een auto? Dan kun je een RDW gegevens zoeken op Kentekencheck.nu en direct meer inzicht krijgen in deze gegevens. Dit kan vooral erg handig zijn als je een andere auto aan het kopen bent.

Je bent aan het kijken naar een andere auto en wilt direct inzicht hebben in alle gegevens die er zijn. Op die manier weet je zeker dat je geen kat in de zak koopt. Want er zijn natuurlijk genoeg verhalen te vinden op het internet van mensen die flink de mist in gegaan zijn bij de koop van een tweedehands auto.

Wat kun je opvragen met een kenteken check?

Er zijn diverse zaken op te vragen over het voertuig bij de RDW, het instituut dat dit alles verzameld. U kunt op basis van het kenteken bij de RDW de historie van de wagen bekijken. Het gaat hier om de gegevens die geen persoonsgegevens bevatten, u kunt dus bijvoorbeeld niet zomaar de achternaam en het adres van de eigenaar van de auto achterhalen. Dat zou natuurlijk een beetje ver gaan en mogelijk ook criminaliteit in de hand werken. Als u een heel bijzondere auto heeft, dan zou het voor dieven heel makkelijk zijn om op te zoeken waar de auto geregistreerd staat. Deze persoonsgegevens zijn enkel inzichtelijk voor de politie. Er zijn natuurlijk bendes die auto’s stelen en het zou goed kunnen dat deze mensen contacten bij de politie hebben die ze deze informatie wel kunnen geven. Het is dus geen 100% waterdicht systeem.

Basis gegevens opvragen

Voor de basisgegevens krijgt u inzicht in het jaar dat de auto is gebouwd, en het gewicht van de auto en in het aantal eigenaren. Via de check op basis van kenteken is het ook mogelijk op te vragen wanneer de APK keuring verloopt. Wilt u de wagen meenemen bij de verkoper maar u weet niet zeker of de wagen verzekerd is, dan kunt u dit ook via het internet opvragen via de kentekencheck.